Регистрация

Модерно телешко със зелен фасул

Модерно телешко със зелен фасул
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1722

Кенийски зелен фасул с телешко в маслен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг телешко месо
  • 125 г масло (1 малка бучка)
  • 4 с.л. олио
  • сол и пипер
  • кимион
  • 80 г микс листа бейби салата (рукола, босилек, лоло росо и др.)
  • 500 г зелен фасул (купете си от кенийския - готви се лесно и бързо и е крехък и без жилки)
  • пресен магданоз
  • 2 скилидки чесън

Начин на приготвяне:

1. Телешкото нарежете на много тънки слайсове - максималната дебелина трябва да е около 0,5 см. При нужда поначукайте, за да се изтъни. Не е препоръчително да го правите, но като крайна мярка е позволено. Обтрийте със сол и пипер и покапете с малко олио.

2. Зеления фасул почистете от краищата, измийте добре и кипнете около 1,5 литра вода. Щом заври разтворете в нея 1 с.л. сол и пуснете шушулките за 5 минути във врящата вода. После отцедете през гевгир и шокирайте под течаща студена вода.

3. В тиган сгорещете 1 с.л. олио и добавете в нея 30 г масло и 1-2 щипки кимион. Запечатайте на силен огън за по 40 секунди от страна телешките месца. Махнете от огъня.

4. Намалете огъня на умерен, сгорещете още 50 г масло и изсипете вътре фасула. Гответе 2-3 минути при непрестанно разбъркване и добавете месцата. Сложете още масло и гответе няколко минути. Опитайте по мръвка и фасул и ако прецените, че са готови, махнете от огъня.

5. Добавете измитите зелени листенца и разбъркайте. При нужда овкусете с още сол и пипер.

6. По желание разтопете масло и добавете в него наситнен магданоз и намачкан чесън. Залейте ястието с ароматното масло преди сервиране.

Снимка: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта