Модерна пилешка супа със сметанов крем
Крем супа с пилешки късчета, зеленчуци и сметана. Пилешка супа без картофи.
Различна пилешка супа прави Миро в канала си Готвене за начинаещи, като потапя късчетата сварено пилешко месо в нежем пюриран крем от моркови, лук и целина в масло. Този обяд или предястие се различава от домашната традиция, като дори няма картофи и фиде, а вместо това залага на млечно-маслен акцент и свежа зеленчукова нотка. Питателна и вкусна супа с месо - ето как да си я приготвите.
Пилешки бутчета, крилца, кокали или каквото пилешко желаете (като все пак имате предвид, че червеното месо от бутчета е по-вкусно, а кокалите обогатяват бульона), се залива с вода. Добавят се обелки и обрезки от зеленчуци, зърна пипер, дафинов лист, парчета моркови, целина и лук, цели скилидки чсън. След кипване се отпенва и месото се вари в компанията на овкусителите до готовност - около 40 минути.
Месото се вади от бульона, а той се прецежда. В тенджера се разтопява масло и в него се задушават на тих огън лук, моркови и стръкчета целина, нарязани на ситно. Наливат се около 1,5 л бульон, посолява се, пюрира се и се оставя да покъкри. Добавя се млечна незаквасена готварска сметана около 150 мл и при необходимост се подправя с още черен пипер.
След като се разпредели крем супата в индивидуални порции, се прибавят във всяка чиния късчета месо от свареното пилешко. Украсява се с пресни листа магданоз или целина и се поднася топло. Ако ви останат следващи порции, можете да вкарате останалото месо в супата, за да не изсъхне при съхранението и да се стопли по-лесно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ