Млечни, тънки и нежни палачинки
Тънки палачинки с прясно мляко и масло.
Необходими продукти:
- 2 яйца
- 50 г захар
- 1/2 ч.л. сол
- 225 мл мляко
- 150 г брашно
- 225 мл вряла вода
- 4 с.л. олио
- масло и олио за печенето
Начин на приготвяне:
1. Чукнете яйцата в купа и разбийте с миксер на бавна скорост.
2. Добавете захарта и солта и разбийте отново за 10 секунди.
3. Налейте млякото, разбийте и пресейте брашното директно в купата. Разбивайте докато се получи гладка смес.
4. Залейте с врялата вода, разбийте, добавете олиото и разбийте финално. През цялото време работете само на ниска скорост.
5. В тиган за палачинки сипете малко олио сгорещетте добре. След това с черпак сипете от сместа и разпределете ан тънък пласт.
6. Печете 30-40 секунди и обърнете. Намажете с масло и изпечената част и гответе още 30-40 секунди. Прехвърлете в чиния и намажете с масловтората страна.
7. Повтаряйте този начин на печене до изчерпване на количеството. Поднесете с топинг по желание - пудра захар, мед, мармалад, плодове, сметана, шоколад или друго.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ