Млечен сос за месо и зеленчуци
Дип за салати и меса в стил млечна салата или разядка с кисело мляко.
Този сос е идеално допълнение към печени картофи, домашен чипс, печени пилешки гърди и особено добре се връзва с пресни зеленчуци. Дипът е в състояние да превърне простичко нарязаните на лентички краставици и чушки в идеална салата. В него могат да се потапят и листни зеленчуци. Освежава всичко - от ордьовъра до основното.
Необходими продукти:
- 1 кофичка цедено кисело мляко
- връзка магданоз
- 4 скилидки чесън
- сол на вкус
- 1 ч.л. лук на прах
- 2 стръка пресен босилек
- 2 стръка пресен лук
Начин на приготвяне:
1. Пресипете цеденото мялко в купа и го разбъркайте, за да няма бучки.
2. Много стриктно оберете листенцата на босилека и магданоза и ги наситнете изключително прецизно. Добавете при мялкото.
3. Чесъна намачкайте на паста с малко сол и вкарайте в дипа.
4. Пресния лук също наситнете много старателно, като отстраните завяхващите връхчета на листенцата. Пресипете го в купата.
5. Добавете лука на прах и осолете на вкус. Разбъркайте много добре, опитайте на соленост и ако всичко е ОК, можете да сервирате.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ