Регистрация

Мини кренвиршки с домашно тесто

Мини кренвиршки с домашно тесто
Средно   |   Порции 3-5   |   Видяна: 1817

Банички с цял кренвирш.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 12-15 мини кренвиршчета
  • 100 г кашкавал, пушено сирене или крема сирене
  • чубрица или листа босилек
  • 200 мл мляко
  • 2-2,5 ч.ч. брашно
  • 30 г масло
  • 1 с.л. олио
  • 1 яйце + жълтък за намазване
  • 1 ч.л. захар
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1 ч.л. суха мая

Начин на приготвяне:

1. В топлото мляко добавете захарта, 1 с.л. брашно и маята. Разбъркайте и оставете настрана да шупне.

2. Пресейте 2 ч.ч. брашно в купа. Добавете разбитото яйце, разтопеното масло, олиото и солта. Залейте с шупналата мая. Месете до получаването на меко, гладко, еластично и нелепнещо тесто. При нужда добавете още малко брашно или олио.

3. Готовото тесто оставете да втаса на топло за 1 час.

4. Разделете тестото спрямо броя на кренвиршите на топки. Разточвайте кръгла кора или лентичка.

5. Взимайте кренвирш, намазвайте с крема сирене или слагайте към него резени пушено сирене или кашкавал. Поръсете с подправка или добавете лист босилек. Увивайте в тестото така, че да останат леко оголени краища. Редете в тава, застлана с хартия за печене.

6. Готовите кифлички оставете да починат за 10 минути. След това намажете с разбит в 1 с.л. вода жълтък. По желание поръсете със семена.

7. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 25 минути - златната коричка е показател, че трябва да извадите.

8. Поднесете с доматен сос за потапяне по желание.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта