Мини брауни с шоколадов чипс и мента
Кексчета с крема сирене и мента.
Необходими продукти:
За частта от мента:
- 250 г крем сирене (2 опаковки)
- 50 г захар
- 1 яйце
- листата на 4 стръка прясна мента
- 3-4 капки зелена готварска боя по желание
- 100 г шоколадов чипс
За брауни частта:
- 70 г брашно
- 200 г захар
- 50 г какао на прах
- 1/2 ч.л. бакпулвер
- 100 г масло
- 2 яйца
- бита сметана и листенца мента за поднасяне по желание
Начин на приготвяне:
1. Поставете хартиени формички в 12 чашки за мъфини или ги намажете с масло и набрашнете с какао. Можете предварително да си извадите продуктите да се отпуснат на стайна температура. Само маслото трябва да се разтопи.
2. В купа сложете крем сиренето и разбийте с миксер. Добавете захарта и яйцето и разбийте отново.
3. Прибавете нарязаните на много ситно листенца мента, готварска боя по желание, за да засили цвета на ментата и шоколадовите капки. Разбъркайте с шпатула, за да не натрошите шоколадовите капки.
4. В друг съд смесете брашното със захарта, бакпулвера и какаото за брауни частта. Добавете маслото и яйцата и разбийте с миксер до получаването на твърдо лепкаво тесто.
5. Със супена лъжица разпределете от брауни тестото във формичките на дъното. Трябва да се събере по една непълна лъжица. Натиснете с обратното на лъжицата, за да слегне хубаво във формичките.
6. Отгоре разпределете по лъжица от ментовата част.
7. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна без вентилатор за 25-30 минути.
8. След охлаждане можете да гарнирате с бита сметана или подсладена с пудра захар заквасена сметана и листенца мента.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ