Миди на тиган със салата от рукола
Свежа морска салата с лимонов винегрет.
Необходими продукти:
- 5 големи кръгли миди
- рукола
- 1 домат
- 1 малка краставица
- 1 малка глава лук шалот
- 1 лайм
- 150 мл хубав зехтин
- малко черен сусам
- сол (по възможност морска) и черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Сложете в тефлонов тиган няколко супени лъжици зехтин и мидите. Гответе на средно силен котлон.
2. Междувременно пригответе салатата: нарежете на тънко лука, настържете краставицата и домата и ги смесете в купа с руколата. Изцедете лимона и смесете сока със зехтина, солта и черния пипер, разбийте с кухненска тел.
3. Когато мидите се изпържат от едната страна до златисто, обърнете ги и ги сгответе и от другата страна.
4. Когато мидите са готови, сложете ги върху салатата и овкусете с лимоновия винегрет, морската сол и гарнирайте със семената черен сусам.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ