Регистрация

Миане - гъби фрикасе по рилски



Миане - гъби фрикасе по рилски
Лесно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 1385

Смучевско миaне или смучевско фрикасе - гъби с масло в брашнен сос. Можете да сготвите с олио, за да е постно.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Фрикасе с гъби по родопски - една рецепта за безмесно основно или гарнитура, която се разкрива в канала Кухнята на Звездев. Пък и доказва, че народният вариант е по-семпъл, но не отстъпва по вкус на френските традиции за готвене на гъбите с много масло и сметанов сос. Естествено - по-нискокалоричен и много по-бърз за направа е, пък и може да бъде сервиран като гарнитура към печени меса или просто да се поднесе с хляб за по-пълно засищане.

Звездев препоръчва гъби от буркан, за да имате ароматен сос и да не губите минути в запържване на гъбите. В тиган на слаб към умерен огън се сипва олио, разтопява се масло и се добавя нарязан чесън. След леко запържване се поръсва брашното и се бърка докато стане на "валци" - както казват бабите. После се прибавят и гъбите, а след като се жарнат, се налива саламурата от буркана и се добавя студена вода. Бърка се и се готви докато се превърне в питателно ястие с гъст сос. Овкусява се със сол и пипер, маха се от котлона, поръсва се с наситнен пресен магданоз и е готово за хапване - бързо, лесно, вкусно и народно. Точните продукти ще видите в края на видеото на Звездев по-горе.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта