Мечешка торта с кондензирано мляко
Многопластова торта с медени блатове и маслен крем.
Необходими продукти:
- 200+60 г масло
- 1 ч.ч. захар
- 2 с.л. мед
- 2 ч.л. водка
- 3 яйца
- 2 ч.л. сода
- 3 ч.ч. брашно
- 100 г орехи
- 1-2 кутии кондензирано мляко
Начин на приготвяне:
1. Кипнете вода в тенджера и на водна баня започнете да готвите тестото.
2. Сложете втора купа в кипящата вода и в нея пуснете маслото да се разтапя. После добавете захарта и меда и бъркайте докато течността се хомогенизира.
3. Добавете водката, след това разбийте яйцата в отделен съд и ги прибавете към тестото, като сипвате на тънка струя при непрестанно разбъркване, за да не се пресекат.
4. После идва ред на содата. Щом започне да се образува пяна, сипваме и брашното и бъркаме много енергично, за да се разбият всички бучки. Махаме от огъня и продължаваме да бъркаме. Вече може и с миксер.
5. Разделете тестото на 8 части, от които оформяйте тънки кори и печете всяка от тях на 180 градуса за около 8 минути.
6. Остатъците от изрезки от блатовете или от сместа ще ни трябват за украса, затова си ги запазете. Добре е да предвидите да има такива.
7. Направете крема като разбиете 200 г масло с кондензираното мляко (около 450 грама). Намажете блатовете и ги слепете. Отгоре покрийте цялата торта със сместа.
8. Изрезките от корите и орехите минете през чопър и с получената смес посипете тортата. Приберете в хладилник.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ