Бързи бутер кифлички в сладко и солено
Домашни кроасанчета от бутер тесто с плънка от кашкавал, сирене или мармалад.
Необходими продукти:
- 1 пакет бутер тесто
- 1 яйце
- 160 г кашкавал или 160 г сирене или 160 мл мармалад или конфитюр от вид по избор
Начин на приготвяне:
1. Прехвърлете листа бутер тесто на набрашнен плот и разточете леко. Разделете на 4 квадвата.
2. Застелете тава с хартия за печене.
3. Вземете единия от квадратите и започнете от единия ъгъл да режете триъгълник до края на средата на срещуположната страна. Ако ще ви е по-лесно, направете си точката предварително. След това отрежете втори триъгълник като започнете от мястото, където сте приключили рязането и отрежете права линия нагоре. Следва трето рязане и така се обрзуват трети и четвърти триъгълник. На същия принцип разрежете и останалите три квадрата.
4. Разточете нежно върху набрашнен плот получените триъгълници. В най-широката им част сложете по резен кашкавал илли натрошено сирене или пък мармалад. След това навивайте от широката страна към върха докато се получи кифличка. Готовите кифлички редете в тава с отстояние.
5. Разбийте яйцето и намажете кифличките. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 10 минути, след това, без да отваряте печката, намалете на 180 градуса и гответе още 10-12 минути.
6. След изваждане изчакайте да се охладят 5 мин. и сервирайте.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ