Регистрация

Месо от пилешки бутчета с гъби и розмарин

Месо от пилешки бутчета с гъби и розмарин
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 1209

Пилешки пържоли с печурки, чесън и розмарин.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. олио
  • 750 г месо от пилешки бутчета без кост и кожа
  • сол и пипер
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • 30 г масло
  • 250-300 г печурки
  • 4 скилидки чесън + още сол и пипер
  • сух розмарин
  • листата на няколко стръка свеж магданоз
  • 100 мл вода

Начин на приготвяне:

1. Сгорещете олиото в голям тиган с незалепващо покритие на умерен огън. Сложете мръвките в тигана без да се застъпват. Намалете температурата на слаба към умерена. Поръсете със сол, пипер и 1/2 ч.л. чесън на прах и оставете да се готвят 7 минути. След това обърнете, поръсете отново със сол, пипер и чесън на прах, похлупете и гответе още 7 минути.

2. През това време нарежете на полумесеци печурките, наситнете магданоза и си пригответе скилидките чесън за мачкане или пресиране.

3. Извадете готовото месо от тигана и пуснете маслото. Щом се разтопи прибавете гъбите, овкусете със сол, пипер и розмарин и гответе няколко минути.

4. Добавете намачкания чесън и наситнения магданоз, гответе още 1-2 минути и налейте водата. Щом кипне върнете месото в ястието.

5. След още 1-2 минути храната е готова. Разпределете в индивидуални порции и хапвайте докато е топло.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта