Месни сарми с ориз в лозови листа
Лозови сарми с месо, ориз, подправки и млечен сос.
Лозовите сарми са вкусно основно, което традиционно се готви през есента и зимта, а начините за направата им са много. Сарми с грузински акцент готвят в канала Всегда Вкусно, като се залага на агнешка кайма, ала нищо не пречи да опитате с телешка, свинска или смес, ако нямате навик да хапвате агнешко.
Оризът се измива и се кипва за 5 минути. Отцежда се от водата. В купа се смесва с наситнен чесън, наситнен и задушен в масло лук, мляното месо, наситнени листа копър и магданоз и подправки - можете да заложите на сминдух, чубрица, мента, кимион, кориандър, задължително сол и пипер и още каквото харесвате. Замесва се с вода, за да стане на гъста каша.
Следва ужасът на всяка домакиня - завиването на сарми. Но като хванете принципа - ще се справите доста чевръсто. А как се редят сармите в тенджерата - гледайте във видеото с приготвянето на ястието по-горе. Точните продукти и стъпки на направа - ще видите ТУК. След час на котлона можете да сервирате със сос от кисело мляко с чесън и копър или магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ