Мексиканско пиле с карфиолен ориз
Средно | Порции 2
| Видяна: 3350
Пикантно пиле, запържено със зеленчуци.
Необходими продукти:
- 4 супени лъжици зехтин
- 1 среден лук, нарязан
- 1 чаша целина, нарязана
- 1 карфиол
- 1 консерва зелени люти чушки, нарязани
- ½ кг пилешки гърди на грил, обезкостени и без кожа и нарязани на малки парченца около 2-3 см
- 1 авокадо
- по желание настъргано сирене и салца
Начин на приготвяне:
1. Загрейте зехтина на среден огън в голям тиган
2. Сотирайте лука при средна температура за около 10 минути, докато омекне
3. Добавете целината и сотирайте още 5 минути
4. Сложете карфиола в кухненски робот с S-образен нож до достигане на текстурата на ориз
5. Добавете карфиола в тигана, покрийте и оставете 5-10 минути на огъня докато омекне
6. Сложете лютите чушки и пилето в тигана
7. Сервирайте с гарнитура авокадо, сирене и салца по желание
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ