Меки ябълкови бисквити с канела
Рошави сладки с масло, канлеа и ябълки.
Необходими продукти:
- 50 г масло
- 120 г захар
- 1 яйце
- 160 г брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
- щипка сол
- 1 ч.л. смляна канела
- 2 неголеми червени сладки ябълки
Начин на приготвяне:
1. Оставете маслото да се размекне на стайна температура в купа.
2. Изсипете захарта при него, когато е напълно размекнато. С миксер на слаба степен разбийте на крем.
3. Чукнете яйцето и разбийте отново.
4. Пресейте отгоре брашното, поръсете с бакпулвера и канелата и разбийте на гъсто лепкаво тесто.
5. Ябълките обелете, почистете и нарежете на малки кубчета. Изсипете в сместа и размешайте със супена лъжица.
6. Застелете тава с хартия за печене и с лъжицата гребнете 12 парчета с връх. Всяко от тях изсипвайте на хартията и след това натискайте с обратното на лъжицата, за да се сплесне до дебелина 2-3 см. Спазвайте отстояние между отделните бисквити, за да не залепнат когато се надуят при печенето.
7. Пъхнете в прдварително загрята на 180 градуса фурна за 15 минути. Може при изваждането да изглеждат недопечени, но оставете за още 15 минути навън от фурната и ще видите как ще се превърнат в перфектно сготвени меки и нежни ябълкови сладки с дъх на масло и канела.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ