Мезе от сурово мариновани рибни филенца
Маринована риба в саламура за мезе или добавка към салати.
Необходими продукти:
- 170 г сол
- 80 г захар
- 625 мл вода
- 500 г рибно филе - сьомга, сьомгова пъстърва, риба тон или друго по желание
- 10-20 мл студено пресован зехтин
- свежи листа копър за украса или листенца ядлива бейби люцерина
- лимонови резени за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. В голяма купа изсипете захарта и солта и залейте със студена вода. Бъркайте няколко минути докато подправките се разтворят напълно.
2. Рибното филе почистете от кожа и кости и нарежете на много тънки лентички.
3. Слагайте по няколко лентички в саламурата без да се докосват една до друга и дръжте 3 минути. Обърнете и дръжте още 3 минути.
4. Вадете лентичките нежно една по една върху домакинска хартия. С друга домакиснка хартия попийте водата отгоре. Трябва да станат напълно сухи. След това редете в плато с леко застъпване.
5. Подредените мариновани рибни хапки намажете със зехтин с четка. Покрийте със стреч фолио и приберете в хладинлик за 1 час.
6. Сервирайте с резени лимон и украса от копър или малки зелени листенца.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ