Мезе от печен дайкон за бяло вино
Лентички бяла ряпа на фурна със сос от лимон и горчица.
Бон Апети
Излъчен на 26.02.2016
Ако ви трябва нестандартно и бързо мезе за бяло вино, с което да изненадате гостите или просто да изглезите себе си, то заложете на тази странна и вкусна идея за ордьовър от дайкон. Просто обелвате китайската ряпа и я нарязвате на ленти, овалвате в сол и зехтин и запичате на фурна. А докато зеленчукът се готви, имате време да направите и лесен сос за заливка или поднасяне. За него трябва само малко лимонов сок, горчица и мащерка. Готово - това е всичко. Сега остава да решите дали това ястие ще играе ролята на мезе, ордьовър или гарнитура.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ