Дайкон на тиган
Гарнитура с осолена японска ряпа.
Необходими продукти:
- 11/2 дайкон
- сусамово олио
- сол
Начин на приготвяне:
1. Нарежете дайкона на кръгчета от по 1 см.
2. Сгорещете голям тиган на умерен огън и сложете малко сусамово олио - само колкото да намажете дъното.
3. Малко преди олиото да започне да пуши, подредете резените дайкон на един слой по дъното на тигана. Пържете докато запуши леко и покафенее, но без да изгаря.
4. Обърнете от другата страна и изчакайте да се изпекат.
5. Извадете от тигана и оставете върху кухненска хартия, за да попие излишното олио, което не трябва да е много.
6. Сложете отцедения дайкон в чиния и поръсете с малко сол.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ