Регистрация

Бирманска салата с дайкон

Бирманска салата с дайкон
Лесно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 2801

Бяла ряпа с чесън и сусам.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 голямо парче дайкон, фино нарязан на филийки (дълга бяла ряпа; широко разпространена е вече и у нас)
  • 9 скилидки чесън, фино нарязан на кубчета
  • 1 малка глава лук, нарязан на филийки
  • 3 с.л. фъстъчено олио
  • 3 с.л. оризов оцет
  • 2 с.л. фъстъци
  • 2 с.л. листа кориандър, нарязани
  • 1 с.л. захар
  • 1 с.л. препечени сусамови семена
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. сос по избор

Начин на приготвяне:

1. В купа смесете оризовия оцет, солта и захарта.

2. Разбийте докато солта и захарта се разтворят.

3. Прибавете дайкона. Разбъркайте и оставете в хладилника за 10-15 мин.

4. Накиснете лука в студена вода за 5 мин и отцедете.

5. В тиганче, запържете чесъна в олио на силен огън до златисто.

6. Свалете от огъня и отцедете от излишната мазнина върху хартия.

7. Запържете фъстъците в ненамаслен уок и ги счукайте на прах.

8. Преди да поднесете, отцедете дайкона и го смесете с останалите необходими продукти.

9. Разбъркайте много добре и сервирайте.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта