Медени курабийки с канела
Домашни сладки с мед и канела.
Бон Апети
Излъчен на 14.03.2018
Лесна рецепта за бабините курабийки с мед и канела показват Лора и Стоян, като приготвят елементарни и вкусни медени сладки с канелен аромат и сода бикарбонат за набухвател. Всеки обича домашни сладки с кисело мляко, пък били те и най-обикновените. Тук добавката на канела ги прави една идея по-елегантни и приятни за хапване, а содата на се усеща след изпичане. Най-хубавото на тези домашни канелени сладки е, че ще ви отнеме по-малко от час от началото на приготвянето докато ги сложите на трапезата си.
Първо в купа с миксер се разбиват яйцата със захарта и меда. В друг съд се гаси содата в кисело мляо. После двете смеси се обединяват и се разбиват заедно. Остава само да вкараме брашното и канелата в сместа и нашето тесто е готово. От него се оформят малки топчици, които се редят с отстояние в тави, застлани с хартия за печене. След това влизат във фурната на 180 градуса за 15-20 минути. Ще познаете, че са готови, когато крайщата на сладките леко започнат да променят цвета си. Не е нужно да ги печете до покафеняване или позлатяване, защото ще станат прекалено твърди.
След изпичане по желание поръсете с пудра захар и веднага щом спрат да парят на пръстите ви, са готови за сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ