Маслена крем супа с гъби и сметана
Гъбена супа със сметанов сос и крутони.
Необходими продукти:
- 500 г пресни гъби
- 500 мл сметана
- 40 г масло
- 3 филии хляб
- 3 с.л. зехтин
- кимион на прах
- сол и черен пипер на вкус
- пресен копър за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Гъбите почистете и нарежете на парченца.
2. Сгорещете маслото на умерена температура в тиган и запържете в него гъбите за 10-тина минути като разбърквате от време на време. След като са готови, овкусете със сол и пипер. Заделете си няколко парчета гъби за украса.
3. Останалите гъби пресипете в купата на блендера и залейте с 50-80 мл сметана. Пюрирайте.
4. Пресипете сметаната в тенджера и добавете пюрираните гъби. Оставете да кипне.
5. Хляба нарежете на кубчета, покапете със зехтин и овкусете с кимион. Запечете на 180 градуса докато се получат хрупкави златисти крутони.
6. Сервирайте супата с крутони и украса от заделените гъби. Поръсете с наситнен копър.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ