Мармалад от сини сливи с портокал
Български мармалад с цитрусов дъх.
Необходими продукти:
- 10 кг сини сливи
- 2 кг захар
- 100 г сушени портокалови кори
- вода
Начин на приготвяне:
1. Сварете сините сливи с 13 ч. ч. вода докато омекнат и ги претрийте през гевгир.
2. Накиснете портокаловите корички за 5-6 часа, след това ги гипнете, а после ги нарежете на малки парченца.
3. Добавете корите към сливите и захарта и варете мармалада в плитък съд на силен огън, докато шпатулата започне да прави пътека в сместа.
4. Разсипете мармалада в затоплени буркани и го оставете без капачки за 2 дни, докато хване коричка.
5. Запечатайте сладкото с пергаментова хартия.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ