Ягодов конфитюр с портокал
Домашо сладко от ягоди с розмарин и портокали.
Бон Апети
Излъчен на 14.05.2018
Домашно плодово сладко в малки кокетни бурканчета, които да отворите след изпичането на домашни палачинки или да използвате за намазване на пухкаво хлебче за закуска, се приготвя в кухнята на Бон Апети. Лора и Стоян правят модерен и лесен домашен мармалад като кипват ягоди и портокали заедно, ароматизират ги с ванилия и розмарин и показват трик как да не се захаросват домашните сладка.
Първо ягодите се нарязват на кубчета. Портокалите се обелват и почистват от ципите и отиват при ягодите, порцирани на парчета. Плодовете се заливат с бурбонска ванилия и подравка за консервиране и се кипват. След това се поръсват с кафява захар и кипят още 5-10 минути, като в соса им се пуска клонка розмарин. На финала се разбъркват с лимонена киселина, която спира процеса на захаросване на мармалада.
Готовото сладко се разпределя в стерилизирани буркани, те се обръщат с капака надолу и се пазят за специални моменти.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ