Регистрация

Ягодов конфитюр с портокал



Ягодов конфитюр с портокал
Лесно   |   Порции 4 малки бурканчета   |   Видяна: 1499

Домашо сладко от ягоди с розмарин и портокали.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 14.05.2018

Домашно плодово сладко в малки кокетни бурканчета, които да отворите след изпичането на домашни палачинки или да използвате за намазване на пухкаво хлебче за закуска, се приготвя в кухнята на Бон Апети. Лора и Стоян правят модерен и лесен домашен мармалад като кипват ягоди и портокали заедно, ароматизират ги с ванилия и розмарин и показват трик как да не се захаросват домашните сладка.

Първо ягодите се нарязват на кубчета. Портокалите се обелват и почистват от ципите и отиват при ягодите, порцирани на парчета. Плодовете се заливат с бурбонска ванилия и подравка за консервиране и се кипват. След това се поръсват с кафява захар и кипят още 5-10 минути, като в соса им се пуска клонка розмарин. На финала се разбъркват с лимонена киселина, която спира процеса на захаросване на мармалада.

Готовото сладко се разпределя в стерилизирани буркани, те се обръщат с капака надолу и се пазят за специални моменти.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта