Мармалад Поляна с ягоди и боровинки
Домашен мармалад от горски плодове.
Необходими продукти:
- 1 кг ягоди (с диви ягоди става още по-добре)
- 1 кг тъмни боровинки
- 2 кг захар
Начин на приготвяне:
Направата на този конфитюр има два варианта.
1. Натрийте плодовете със захарта, така че да я поемат в голяма степен. Изсипете ги в тава и ги кипвайте три пъти за по 5-6 минути, като между кипванията си оставите интервал от 8-12 часа. След последната термична обработка разлейте плодовете в предварително стерилизирани буркани и запечатайте капачките.
2. Във вариант две просто трябва да обтриете хубаво плодовете със захарта и без термична обработка да ги приберете в стерилизирани буркани в хладилника. Този вариант запазва голяма част от витамините, но намалява трайността на мармалада.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ