Регистрация

Домашно тесто за чебурек - руски банички

Домашно тесто за чебурек - руски банички
Трудно   |   Порции 1 кг тесто   |   Видяна: 1610

Как се меси тесто за пирожки, мекици и пици по рецепта за чебуреки? Домашно тесто без набухватели.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 г бяло брашно
  • 1 ч.л. сол
  • 60 мл олио
  • 400 мл вряла вода
  • още около 100 г брашно за премесването

Начин на приготвяне:

1. Пресейте брашното в купа. Добавете солта и разбъркайте. Оформете кладенче и изсипете врялата вода вътре. С вилица или шпатула бъркайте докато брашното се абсорбира от течността. Получава се меко и много лепкаво тесто, с което ще трябва упорито да се заемете.

2. Прехвърлете тестото на добре набрашнен плот и си пригответе доста брашно за набрашняване. Започнете да месите докато лепкавата топка се превърне в меко и послушно нелепнещо тесто. След това продължете да месите като добавяте по малко брашно поне още 5 минути.

3. Полученото тесто приберете в найлонов плик и оставете за половин час да почине.

4. И, о, изненада! Тестото отново е станало супер лепкаво. Е, вече знаете как става. Набрашнете хубаво плота и месете отново докато спре да лепи и се превърне в желаната основа за вашето ястие. После можете да разделите на топки и да оформите блатове или кори за баница от тях. Можете да разточите на голям блат и да изрежете с чаша рингове, които да напълните с плънка и да прещипете като чебуреки, пирожки или друг вид банички. Плънката може да е всякаква - кайма с лук, запръжка от пилешко и праз, плодово сладко. Използвайте като блат за пица без мая. Можете да направите и мекички.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта