Мариновано свинско с домати и лук
Печени свински пържоли с домашна марината.
Необходими продукти:
- 1 кг свински пържоли (или свинско месо без кост)
- 3 глави лук
- 3 големи домата
- черен пипер
- червен пипер
- лют пипер
- босилек на прах
- мащерка на прах
- сминдух на прах
- чесън на прах
- 2 с.л. лимонов сок
- сол на вкус
- 1 ч.л. захар
- растителна мазнина
Начин на приготвяне:
1. Обелете лука и го нарежете на едро. Същото направете и с доматите.
2. В блендер пюрирайте доматите с лука, лимоновия сок и подправките.
3. Обтрийте свинското месо с ароматния сос и го приберете в хладилник. Мариноването продължава между 1 и 10 часа.
4.1. Ако ще готвите на тиган или грил, сгорещете като намазните с малко олио или зехтин. Печете пържолите двустранно, като не изтривате полепналата по тях марината.
4.2. Ако ще печете в тавичка на фурна, първо загрейте фурната на 180 градуса. Изсипете маринатата на дъното на тавичката, отгоре наредете пържолите и покрийте с алуминиево фолио. Гответе 1:20 часа, отстранете фолиото и оставете да се запече още 15 минути.
4.3. Можете да направите пържолите и в уред за готвене на пара. Подредете ги върху решетката и гответе 10 минути на 250 градуса, после още 10 минути на 220 градуса.
И в трите варианта ще получите различен вкус. Опитайте!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ