Регистрация

Пиле със зеленчуци и гъби по китайски

Пиле със зеленчуци и гъби по китайски
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 2211

Пилешки хапки по китайски с гъби, броколи, чушки и чесново-джинджифилов сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За зеленчуците:

  • 2-3 с.л. олио
  • 250 г гъби
  • 2 червени сладки чушки
  • 2 жълти чушки
  • 300 г розички броколи

За соса:

  • 2 с.л. царевично нишесте
  • 80 мл пилешки бульон
  • 1/2 ч.л. чили на прах или лют пипер на прах
  • 2 с.л. олио (ако имате сусамово, ще е най-добре)
  • 1 ч.л. оцет (сложете оризов, ако имате)
  • 20 г чесън
  • 20 г джинджифил
  • 80 мл соев сос
  • 80 мл мед

За месото:

  • 1 с.л. олио
  • 450 г пилешко филе
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • пресен лук
  • семена бял сусам

Начин на приготвяне:

1. Гъбите и чушките почистете и нарежете на едро. Пилешкото месо нарежете на хапчици. Броколите разделете на розички и измийте.

2. Сгорещете силно 2-3 с.л. олио в тиган, който има и капак. Изсипете гъбите, гответе 1 минута, добавете чушките, гответе още 1 минута, след това и броколите и гответе пак минута. Разбърквайте по време на готвенето.

3. Намалете огъня на слаб, захлупете зеленчуците с капак и оставете да се задушават 10 минути.

4. През това време направете соса като изсипете царевичното нишесте в купа и го разтворите в бульона. Добавете настъргания на ситно ренде джиднжифил, намачкания на паста чесън и разбъркайте. Залейте с меда, соевия сос, оцета и олиото и размешайте финално.

5. Махнете капака от зеленчуците, засилете огън, гответе 3 минути без капак и махнете от тигана.

6. Сипете в него 1 с.л. олио и добавете пилешките хапки. Овкусете с черен пипер. Гответе докато се запечатат от всички страни. Намалете огъня, захлупете с капака и оставете да се готвят 5 минути.

7. Залейте пилешкото със соса. Изчакайте да кипне, разбъркайте и гответе 2 минути на умерен огън. После добавете зеленчуците и при постоянно размешване гответе 3 минути. Махнете от огъня и оставете да почине 4-5 минути.

8. Сервирайте с поръска от нарязан косо пресен лук и семенца бял сусам.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта