Пиле с китайски броколи
Благоуханно пилешко със сос барбекю и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 2 ч.ч. тънко нарязани пилешки гърди
- 5 ч.ч. китайски броколи (измити и нарязани на малки парчета)
- 2 с.л. китайски барбекю сос
- 2 ч.л. царевично нишесте
- 6 с.л. вода
- 1 ч.л. нарязан чесън
Начин на приготвяне:
1. Сгорещете барбекю соса и чесъна на умерен огън. Запържете докато усетите аромата на чесъна.
2. Оваляйте пилешкото в 1 ч.л. царевично нишесте и го добавете в тигана.
3. Когато е готово пилето, добавете броколите и 4 с.л. вода. Покрийте и задушавайте за около 10 мин. или докато броколите омекнат.
4. Смесете 1 ч.л. царевично нишесте с 2 с.л. вода. Бавно налейте тази смес в тигана и разбъркайте. Гответе още 5 мин. и ако е необходимо, овкусете с още сол.
5. Поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ