Мариновани свински хапки върху лук
Свинско с лук под коричка от кашкавал.
Необходими продукти:
- 800 г свинско месо
- 1 с.л. доматен концентрат
- 2 с.л. гъста млечна незаквасена сметана за готвене
- 1 с.л. майонеза
- 2 ч.л. едрозърнеста горчица или 1 ч.л. обикновена горчица
- 2 скилидки чесън
- 1/2 ч.л. черен пипер - млян
- 1/2 ч.л. сол
- 2 глави лук
- 2 с.л. олио
- 100 г кашкавал
Начин на приготвяне:
1. Смесете в купичка доматения концентрат със сметаната, майонезата, горчицата, намачкания или минат през преса чесън, солта и пипера. Разбъркайте хубаво.
2. Свинското месо нарежете на хапки. Прехвърлете в купа и залейте със соса. Размешайте с ръце, за да се обтрият хубаво месцата в маринатата. Можете да продължите директно с готвенето или да покриете със стреч фолио и да приберете в хладилника, за да се маринова.
3. Лука разрежете на четвъртини и след това напречно на парчета. Изсипете в малка тава и заравнете. Покапете с олиото.
4. Отгоре разпределете месото. Пъхнете в загрята на 180 градуса фурна за 30 минути.
5. Поръсете с рендосания кашкавал и допечете за още 15-20 минути на същата температура.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ