Мариновани свински пържоли с карамелизиран лук
Свинско с горчица във винен сос, поднесено с лук и сметана.
Необходими продукти:
- 500 г сочни свински пържоли
- 6 средни глави стар лук
- 100 мл червено вино
- 50 мл соев сос
- 1 ч.л. горчица (най-хубаво става с дижонска)
- черен пипер
- кимион
- 2 с.л. захар или разтопен мед
- 100 мл заквасена сметана за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Смесете червеното вино със соевия сос, горчицата, черния пипер и кимиона. Начукайте пържолите с подходящ чук, като преди това ги приберете в стреч фолио или наилонов плик, за да не пръскат.
2. Потопете хубаво пържолите в маринатата, оваляйте ги и ги оставете за няколко часа в хладилник или за цяла нощ.
3. Нарежете лука на полумесеци, изсипете го в тавичка, смесете го със захарта или меда като го настискате хубаво. Разпределете го равномерно по дъното на тавата, наредете пържолите върху него и отгоре залейте със соса от маринатата. Увийте във фолио и печете във фурна на 200 градуса за половин час.
4. Махнете фолиото и допечете пържолите до желаната готовност. Сервирайте всяка порция с по 50 мл готварска сметана за намазване на месцата или смесване с лука.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ