Регистрация

Мариновани пържени скариди с чесън

Мариновани пържени скариди с чесън
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 5079

Хрупкави пикантни чеснови скариди с лимонов сок и соев сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг кралски скариди (по-добре почистени и без главите и опашките)
  • 3 скилидки чесън
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. смлян кориандър
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 5 с.л. зехтин
  • 2 с.л. червен пипер - може да добавите и лют пипер по желание
  • лимон
  • соев сос
  • сос от нар (по желание)
  • мазнина за пърженето

Начин на приготвяне:

1. Почистете добре скаридите, измийте ги, изсипете ги в купа, овкусете ги с подправките, добавете намачкания чесън и ги залейте със зехтина.

2. Покрийте купата с капак и оставете да се мариноват за един час в хладилника.

3. Загрейте силно тиган, на дъното на който сте сипали мазнина и пържете скаридите до готовност като ги обърнете от всички страни. Нека коричката им стане кафява - така са по-апетитни.

4. Подредете готовите скариди в голяма чиния, полейте ги със соев сос, лимонов сок и сок от нар по желание и поднесете с резени лимон.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта