Маринована сьомга с гарнитура
Печена риба с гарнитура от моркови, лук и грах.
Необходими продукти:
- 2 филета от сьомга по около 150 г всяко
- 1 с.л. зехтин
- 1 с.л. бяло сусамено семе
- 1 глава лук
- 1 морков
- 1 с.л. кедрови ядки по желание
- 100 г грах
За маринатата:
- 1 с.л. зехтин
- 3 с.л. соев сос
- сокът от един лимон
- 1 ч.л. рендосан корен от пресен джинджифил
Начин на приготвяне:
1. Смесете всички продукти за маринатата и обтрийте с тях хубаво сьомгата. Оставете да се овкуси в хладилник за минимум половин час.
2. Лука наситнете, моркова рендосайте на едро ренде.
3. Сгорещете зехтина и запържете в него лука, а щом започне да потъмнява, добавете и морковите, грахта, кедровите ядки и сусама. Гответе 5-8 миути и посолете на вкус.
4. Филетата риба запечете за по 3 минути от страна на силно сгорещен наребрен тиган или скара. Не оттръсквайте от маринатата преди да печете.
5. Сервирайте рибата с гарнитурата и чаша хубаво вино.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ