Манджа със зелен фасул и зеленчуци
Веганско ястие или гарнитура със зеленчуци.
Необходими продукти:
- 1 буркан зелен фасул
- 2 скилидки чесън
- 2 домата или 200 мл домати от консерва
- 1 червена чушка
- 1 голяма глава лук
- 1 голям морков
- 1 ч.л. брашно
- 1/2 ч.л. червен пипер
- копър
- сол
- олио/зехтин
Начин на приготвяне:
1. Нарежете на равни парченца зеленчуците – чесън, чушка, лук и моркова.
2. Налейте в тенджера малко олио и задушете под капак нарязаните зеленчуци за около 5 минути.
3. След като зеленчуците се задушат, добавете в тях чаена лъжица брашно и половин ч.л. червен пипер. Бъркайте до разтваряне на брашното и пипера и добавете един литър вода.
4. На този етап може да добавите и консервата зелен фасул. Задушавайте всички зеленчуци под капак за около 15-20 минути.
5. Добавете домати от консерва или два пресни домата. Оставете ястието за още 10 минути.
6. Овкусете със сол.
7. След като изключите котлона, гарнирайте с пресен копър.
*Това е рецепта за готвене на зелен фасул от консерва. Техниката за готвенето на пресен зелен фасул е съвсем различна и е тема на друга рецепта.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ