Малки тиквени тарталети
Хрупкави тарталети с тиква и сирене.
Необходими продукти:
За тестото:
- 200 г пшенично брашно
- 200 г пълнозърнесто пшенично брашно
- 100 г масло, нарязано на филии и изстудено
- 1 яйце, разбито
- ½ ч.ч. студена вода
- щипка сол
За пълнежа:
- 1 кг тиква, обелена, почистена от семето и нарязана на кубчета
- 2 накълцани скилидки чесън
- сокът на половин лимон
- 1 ч.л. бял пипер
- 1 ч.л. къри
- 2 яйца, разбити
- 125 мл сметана
- 150 гр сирене
- 1 с.л. олио
Начин на приготвяне:
1. Смесете двата вида брашно, добавете маслото, солта, яйцето и водата. Размесете. Опитайте се да омесите тестото бързо, защото може да се развали, ако го месите твърде продължително с топли ръце.
2. Оставете готовото тесто в хладилника за 1 час.
3. Загрейте олио в един тиган, добавете чесъна и го запържете за 1 мин. Добавете тиквата и оставете да къкри 20 мин.
4. Изчакайте да изстине и разбъркайте.
5. Добавете лимоновия сок, яйцата, сметаната, белия пипер и кърито и разбъркайте добре.
6. Извадете тестото от хладилника. Разточете го и го нарежете на кръгове. Подредете ги в малки формички за тарталети.
7. Печете 7 мин. на 180°C в предварително загрята фурна.
8. След това извадете тарталетите и ги напълнете с тиквения пълнеж. Поръсете ги със сирене.
9. Върнете тарталетите във фурната и ги печете още 20 мин.
10. Поднесете тарталетите топли.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ