Макарони фарфале с гъби и сирене
Вегетарианска паста с гъби, масло, бяло вино и моцарела.
Необходими продукти:
- 2 ч.ч. пресни гъби, нарязани на тънки филии
- 1 с.л. масло
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 4 скилидки чесън, накълцани
- ½ ч.ч. сухо бяло вино
- 4 порции макарони фарфале
- ½ ч.ч. сирене моцарела
- сол и черен пипер
- магданоз за украса
Начин на приготвяне:
1. Сварете вода в тенджера, добавете сол и макароните.
2. В друг съд разтопете маслото и след това добавете лука и чесъна. Разбъркайте. Когато лукът омекне, изсипете гъбите в тигана и ги запържете, докато омекнат и станат сочни.
3. Добавете виното и оставете сместа да къкри около 5 минути. Посолете.
4. Изсипете гъбите и лука към готовите спагети в тенджерата, добавете сиренето и разбъркайте.
5. Украсете с изсушен магданоз.
6. Сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ