Макарони с телешка кайма, чушки и грах
Солени люти макарони на тиган с кайма, шарени чушки, червен лук и грах.
Необходими продукти:
- 3 с.л. олио
- 1 голяма глава червен лук
- 2 скилидки чесън
- 1 зелено люто чушле
- 500 г телешка кайма
- сол и пипер на вкус
- сух кориандър по желание
- червен и лют пипер на вкус
- сух босилек по желание
- риган и розмарин по желание
- 1 малка консерва грах
- 1 неголяма червена и 1 неголяма зелена чушка
- 400 г макарони или друг вид дребна паста
- 2 литра вода + 1 с.л. сол
- 2 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
1. Лука и сладките чушки нарежете на кубчета, а чесъна и лютото чушле наситнете.
2. Сипете водата със солта в тенджера и оставете да кипва на силен огън.
3. Сипете олиото в тиган, включете на умерен огън и изсипете лука. Гответе и бъркайте няколко минути докато зацвърчи. После добавете чесъна и лютото чушле. Бъркайте още минута и изсипете каймата.
4. Рохкайте докато каймата стане на трохи и след това овкусете с изброените подправки по желание и на вкус.
5. Намалете котлона на слаб към умерен щом водата заври и изсипете вътре пастата. Гответе според инструкциите на опаковката.
6. Добавете отцедената от сока на консервата грах и кубчетата сладки чушки. Сложете капак и оставете да се задушава няколко минути докато пастата е готова.
7. Готовата паста отцедете през гевгир и изсипете в купа. Залейте със зехтина и размешайте.
8. Изсипете пастата в тигана и разбъркайте добре. Оставете под капак 2 минути да се смесят вкусовете и след това сервирайте.
Източник: YouTube/Recipes of the world
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ