Регистрация

Макарони с консерва риба тон и доматен сос

Макарони с консерва риба тон и доматен сос
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1944

Солени макарони с риба тон и сос от домати, бульон и кисело мляко. Готви се без предварително варене на пастата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 глави шалот - можете да замените с 1 глава лук
  • 2 с.л. олио
  • 4 скилидки чесън
  • 1/2 ч.л. сладък пушен пипер - можете да замените и с обикновен сладък пипер
  • 400 мл доматен сос или пасирани домати от консерва
  • 1 ч.л. захар
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. млян черен пипер
  • 450 мл бульон от вид по избор (зеленчуков, пилешки или телешки)
  • 200 г макарони, паста пене или друга дребна паста по избор
  • листата на връзка магданоз
  • 2 консерви от по 125-150 г риба тон в растителна мазнина
  • 2 с.л. кисело мляко

Начин на приготвяне:

1. Наситнете шалота и чесъна.

2. Сгорещете на умерен огън олиото в тиган и изсипете лука. Гответе 3 минути, добавете чесъна и пушения пипер и бъркайте още 3 минути.

3. Залейте с доматения сос, поръсете захарта, солта и пипера и изчакайте да кипне. Налейте бульона и щом заври, добавете макароните. Разбъркайте ги хубаво и оставете за 9 минути.

4. През това време отцедете част от мазнината на консервите, прехвърлете в чиния рибата и я разделе на влакна или по-малки парченца. Наситнете магданозените листа.

5. Сложете капак на тигана, изключете котлона и оставете ястието на него за още 3 минути. След това добавете рибата и магданоза, залейте с киселото мляко и разбъркайте. Изчакайте колкото да се затоплят всички продукти. После можете да сервирате.

 

Източник: YouTube/Essen Rezept

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта