Макарони с консерва риба тон и доматен сос
Солени макарони с риба тон и сос от домати, бульон и кисело мляко. Готви се без предварително варене на пастата.
Необходими продукти:
- 2 глави шалот - можете да замените с 1 глава лук
- 2 с.л. олио
- 4 скилидки чесън
- 1/2 ч.л. сладък пушен пипер - можете да замените и с обикновен сладък пипер
- 400 мл доматен сос или пасирани домати от консерва
- 1 ч.л. захар
- 1 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. млян черен пипер
- 450 мл бульон от вид по избор (зеленчуков, пилешки или телешки)
- 200 г макарони, паста пене или друга дребна паста по избор
- листата на връзка магданоз
- 2 консерви от по 125-150 г риба тон в растителна мазнина
- 2 с.л. кисело мляко
Начин на приготвяне:
1. Наситнете шалота и чесъна.
2. Сгорещете на умерен огън олиото в тиган и изсипете лука. Гответе 3 минути, добавете чесъна и пушения пипер и бъркайте още 3 минути.
3. Залейте с доматения сос, поръсете захарта, солта и пипера и изчакайте да кипне. Налейте бульона и щом заври, добавете макароните. Разбъркайте ги хубаво и оставете за 9 минути.
4. През това време отцедете част от мазнината на консервите, прехвърлете в чиния рибата и я разделе на влакна или по-малки парченца. Наситнете магданозените листа.
5. Сложете капак на тигана, изключете котлона и оставете ястието на него за още 3 минути. След това добавете рибата и магданоза, залейте с киселото мляко и разбъркайте. Изчакайте колкото да се затоплят всички продукти. После можете да сервирате.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ