Макарони с аспержи и копър
Свежа салата с лимоново-горчичен винегрет.
Необходими продукти:
- 500 г пресни аспержи, почистени и нарязани на парчета от по 2 см.
- 2 средно големи глави лук, нарязани на две и после на тънки полумесеци
- 1 малка връзка копър
- 2 с. л. зехтин
- 220 г макаронени изделия, несварени, за предпочитане пене
- 4 средно големи домата, изчистени от семената и нарязани на кубчета
- 12 гръцки маслини, изчистени от костилките и нарязани
- 1 чаша пресен магданоз, смлян
- 1 / 2 ч. л. сол и черен пипер (по желание)
За Винегрета:
- 1/4 ч. ч. зехтин
- 1/4 ч. ч. лимонов сок
- 2 скилидки чесън, пресовани
- 1/2 ч. л. дижонска горчица
- 1/2 ч. л. сол
- 1/4 ч. л. пипер
- 1 чаша натрошено сирене фета
Начин на приготвяне:
1. Сложете аспержите, копъра и лука в тава, наръсете ги със зехтин, малко сол и черен пипер, разбъркайте и сложете да се пекат на 200 С за 20-25 минути или докато леко се зачервят и поомекнат (разбъркайте на няколко пъти по време на печенето).
2. Сварете макароните според инструкциите, отцедете ги и ги прехвърлете в голяма купа. Прибавете в купата доматите, маслините, магданоза и запечените зеленчуци.
3. В малка купа смесете зехтина, лимоновия сок, горчицата, солта и черния пипер и разбийте с кухненска тел много хубаво.
4. Овкусете с винегрета салатата и я разбъркайте.
5. Поръсете я отгоре със сиренето фета и сервирайте докато все още е топла!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ