Макарони със сирене горгонзола
Лесно | Порции 4
| Видяна: 3576
Паста със сирене и ядки.
Необходими продукти:
- 250 г паста като пенне (тръбовидни макарони) или фусили (спираловидни макарони)
- 175 г сирене горгонзола, нарязано на кубчета
- ½ ч.ч. сметана
- 30 г пармезан
- 1 с.л. подправки (магданоз, босилек, копър)
- 1 ч.л. бял пипер
- 3 с.л. натрошен шамфъстък
Начин на приготвяне:
1. Сварете пастата според указанията на опаковката.
2. Излейте сметаната в малка тенджера, добавете сиренето горгонзола, загрейте ги малко, така че сиренето да се разтопи.
3. Добавете белия пипер и подправките.
4. Изсипете макароните в чиния, полейте ги със соса, разбъркайте добре и поръсете с пармезан и шамфъстък.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 20 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ