Макаронени изделия с наденички
Паста с пикантно свинско, грах и домати.
Необходими продукти:
- 100 г макаронени изделия Гарганели или други по избор
- 2 с.л. студено пресован зехтин
- 50 г пикантни свински наденички, нарязани на ситно
- 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
- 80 г замразен грах
- 2 пресни средно големи зрели домата
- 1 / 2 чаша вода
- сол
- пресен магданоз, нарязан на ситно
- 1 / 4 ч.л. смляно индийско орехче
Начин на приготвяне:
1. Сложете зехтина в тенджерка и загрейте на средно силен огън.
2. Обелете и нарежете доматите на много тънки резенчета.
3. Когато зехтинът е достатъчно затоплен, прибавете нарязаните наденички и ги наръсете с индийското орехче и черния пипер.
4. Запържете ги за минутка на силен огън като разбърквате. Когато наденичките почервенеят, прибавете нарязания чесън и запържете за кратко.
5. Прибавете замразения грах, доматите, солта и пресния магданоз. Разбъркайте с дървена лъжица и прибавете водата. Разбъркайте отново, намалете котлона на слабо, похлупете с капак и оставете соса да се вари за около 20-25 минути, като разбърквате от време на време, важно е докато доматите да си пуснат сока и цялата течност се изпари.
6. Свалете от котлона и похлупете, за да остане соса топъл.
7. Сварете макаронените изделия според указанията на опаковката.
8. Върнете тенджерата на котлона и пуснете котлона на максимална степен.
9. Отцедете пастата и я прибавете към соса. Разбъркайте с дървена лъжица и оставете на котлона за около минута.
10. Разделете в две чинии и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ