Майонезена салата с пиле и целина
Лесно | Порции 2-3
| Видяна: 1554
Предястие с останало пилешко месо.
Необходими продукти:
- 200 г сготвено пилешко месо (останало от от предишно готвене, варено или печено)
- 6 кисели краставички
- 3 стебла целина
- 1 малък буркан или консерва гъби
- 100 мл майонеза
- сол и пипер на вкус
- връзка пресен копър или босилек
- листа зелена салата за подложка по желание
Начин на приготвяне:
1. Целината нарежете много на ситно.
2. Киселите краставички и месото нарежете на кубчета.
3. Гъбите отцедете от соса на буркана или консервата и нарежете на полумесеци.
4. Наситнете копъра като си заделите няколко стръкчета и за украса.
5. Смесете всички продукти заедно, подправете с майонезата, сол и пипер на вкус и разбъркайте добре.
6. Сервирайте върху листа зелена салата и украсете със заделените листенца.
Най-важните съставки
босилек, зелена салата, кисели краставички, копър, майонеза, пилешки гърди, пилешко месо, пилешко филе, сол, сол и пипер, целина, черен пипер
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 20 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ