Регистрация

Лютеница с тиквички и моркови

Лютеница с тиквички и моркови
Средно   |   Порции 5-6 бурканчета   |   Видяна: 4199

Домашна лютеница с чушки, тиквички, моркови и домати.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Можете да си направите тази разядка в по-малки количества и да сервирате охладена директно, като обогатите с чесън и магданоз преди поднасяне. Тази лютеница е добър заместител на салатата в студените месеци, а може да бъде идеална гарнитура за месо или сос за мазане на филийки за закуска.

Небходими продукти:

  • 4,5 кг тиквички
  • 1 кг моркови
  • 500 г лук
  • 500 г домати
  • 500 г сладки чушки
  • 70 мл доматено пюре
  • 80 г захар
  • 70 г сол
  • 70 мл оцет
  • 100 мл олио

Начин на приготвяне:

1. Тиквичките почистете и нарежете на малки кубчета. Прехвърлете в намазнена тенджера и сложете на бавен огън да се готвят докато течността им се изпари. Разбърквайте от време на време.

2. Лука наситнете, морквите рендосайте, доматите обелете и нарежете на кубчета, а чушките почистете и нарежете на тънки лентички.

3. Сгорещете олиото в голям тиган, запържете лука до прозрачност и добавете морковите. Гответе докато и те се запържат.

4. Пресипете съдържаието на тигана в тенджерата с тиквичките, добавете доматите и чушките, доматеното пюре, солта и захарта и оставете да къкри 45 минути на умерен огън, като периодично разбърквате.

5. Махнете от огъня, налейте оцета, разбъркайте и прехвърлете в стерилизирани бурканчета. Затворете добре капаците и съхранявайте на хладно.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1:30 часа
Време за готвене: 2:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта