Лучен хляб на домашна хлебопекарна
Домашен хляб с лук, направен на машина за месене.
Необходими продукти:
- 1 с.л. суха мая
- 450 грама брашно
- 230 мл вода
- 50 мл растителна мазнина
- 1 ч.л. сол
- 1 с.л. захар
- 2 малки или средни глави лук
- 2 с.л. растителна мазнина
Начин на приготвяне:
1. Запържете лука в 2 с.л. сгорещена растителна мазнина до покафеняване.
2. Съобразете се с пропорциите и съотношенията на вашата домашна хлебопекарна. За среден размер хляб моята иска тези съотношения между продуктите.
3. Сипете в казанчето първо водата, след това солта и растителната мазнина, после пресятото брашно (хлябът от тези пекарни винаги става по-въздушен, ако пресеете брашното предварително), след него захарта и накрая маята.
4. Пуснете неускорената програма за печене на бял хляб с добавки в среден размер, като не забравите да изберете и желаната от вас коричка.
5. Когато чуете сигнала за сипване на добавки, изсипете охладеното съдържание на тигана в машината за хляб и я оставете да си свърши работата. След около 2 часа ще имате своето страхотно лучено хлебче.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ