Регистрация

Лучен хляб на домашна хлебопекарна

Лучен хляб на домашна хлебопекарна
Лесно   |   Порции 3-6   |   Видяна: 4198

Домашен хляб с лук, направен на машина за месене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 с.л. суха мая
  • 450 грама брашно
  • 230 мл вода
  • 50 мл растителна мазнина
  • 1 ч.л. сол
  • 1 с.л. захар
  • 2 малки или средни глави лук
  • 2 с.л. растителна мазнина

Начин на приготвяне:

1. Запържете лука в 2 с.л. сгорещена растителна мазнина до покафеняване.

2. Съобразете се с пропорциите и съотношенията на вашата домашна хлебопекарна. За среден размер хляб моята иска тези съотношения между продуктите. 

3. Сипете в казанчето първо водата, след това солта и растителната мазнина, после пресятото брашно (хлябът от тези пекарни винаги става по-въздушен, ако пресеете брашното предварително), след него захарта и накрая маята.

4. Пуснете неускорената програма за печене на бял хляб с добавки в среден размер, като не забравите да изберете и желаната от вас коричка.

5. Когато чуете сигнала за сипване на добавки, изсипете охладеното съдържание на тигана в машината за хляб и я оставете да си свърши работата. След около 2 часа ще имате своето страхотно лучено хлебче.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта