Лодки с пилешко, картофи, домати и сметана
Пилешко във фолио със зеленчуци и кашкавалена покривка.
Необходими продукти:
- 800 г пилешко месо (гърди, бут или микс - без кожа и кокали)
- сол, пипер и къри на прах
- 1 глава лук
- 4 картофа
- 4 домата
- 200 мл готварска незаквасена сметана
- 200 г кашкавал
- подправки по избор
Начин на пригтвяне:
1. Пилешкото месо нарежете на тънки слайсове или пържолки. Прехвърлете в купа, поръсете със сол, пипер и къри, разбъркайте, покапете с лъжица растителна мазнина, разбъркайте пак и оставете да се мариноват.
2. Вземете 4 големи листа фолио и си оформете лодки от тях. Можете да използвате и готовите теринчета за еднократна употреба.
3. Картофите обелете, измийте, нарежете на колелца и подредете на дъното на формичките. Поръсете със сол и пипер и покапете с по 50 мл сметана всяка порция.
4. Отгоре подредете нарязан на слайсове лук. Върху него подредете месото. Завършете с доматите на шайби. Поръсете със сол и пипер.
5. Подредете лодките в тава, а нея пъхнете в загрята на 180 градуса фурна. Гответе 30 минути.
6. Рендосайте кашкавала и поръсете ястието. Овкусете с подправка по избор - чубрица, мащерка, босилек или риган. Изберете си една. Върнете ястието за още 5-8 минути във фурната.
Източник: YouTube/Готовим с Матеевой Натальей
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ