Леща с паста и моркови
Талиатели със зелена леща, сушени домати, моркови и млечен сос.
Бон Апети
Излъчен на 04.01.2017
Нетрадиционна рецепта за основно ястие без месо се реализира в кухнята на Лора и Стоян, където се обединяват два на пръв поглед несъвместими вкусово продукта - зелена леща и италиански талиатели (талятели). Пастата и лещата се сваряват отделно. След това се прави запръжка от моркови, в която важна подправка е кимионът, който кара храната да замирише на месна гозба. Зеленчуците влизат в тиган с лещата, добавят се сушени домати, а после и пастата. Ако искате ястието да е напълно постно, спрете с рецептата дотук, но ако не сте строго против животинските продукти, водещите предлагат да поднесете манджичката със сос от кисело мляко и магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ