Лесно сладко джинджифилово пиле
Пиле с мед и соев сос.
Необходими продукти:
- 50 г масло
- 500 г пилешки гърди
- 1 голяма глава лук
- 2 см пресен джинджифил
- 3 ч.л. мед
- 2 ч.л. соев сос
- 100 мл пилешки бульон
Начин на приготвяне:
1. Разтопете маслото в голям тиган, докато нарежете пилешките гърди. Оставете големи парчета (3-5 см)
2. Изпържете пилето до кафяво в маслото за около 4 мин. (обръщайте парчетата, за да се сготвят равномерно и да получат златиста коричка)
3. Нарежете лука на големи парчета (може и на кръгове, ако предпочитате), обелете джинджифила и го нарежете на малки парчета.
4. Добавете лука и джинджифила в пилето. Разбърквайте от време на време за около 2 мин.
5. Добавете меда и соевия сос (внимавайте, ще се разплиска) и оставете на силен огън около още 1 мин.
6. Намалете огъня и добавете пилешкия бульон. Оставете да къкри около 10 мин.
7. Поднесете с паста.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ