Лесна пилешка супа с макарони и моркови
Елементарна супа за деца с пилешко, паста и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 2 цели пилешки бутчета с част от гръбнака (общо около 1 кг; можете да използвате и други част от пилето, в които има кокали)
- глава лук + 1 морков за бульона
- 1 морков за супата
- 1 малка глава лук
- 1 с.л. сол
- 7 зърна черен пипер
- 120 г дребни макарони
- целина или магданоз за украса при поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Почстете от перца и мръсотийки пилешкото месо и сложете в тенджера без да режете. Залейте с 2 литра вода. Ако не го покрива, сложете още малко вода. Кипнете и отпенете.
2. Добавете 1 глава лук и 1 морков без да ги режете. Може само да ги обелите. Прибавете солта и пипера и оставете да се вари.
3. Наситнете лука. Моркова обелете, разполовете по дължина и след това нарежете на тънки полумесеци. Прибавете тези зеленчуци в супата и гответе докато пилешкото месо се развари напълно.
4. Извадете целите морков и лук и пилешкото от тенджерата. Добавете пастата и оставете на слаб огън да се готви. През това време почистете пилешкото от кокалите и го накъсайте на хапки - можете да оставите и по-едри парчета, ако ви харесва. Месото върнете в тенджерата и варете до готовност на пастата.
5. Опитайте на соленост и при необходимост сложете още сол. Махнете от огъня, разпределете в индивидуални порции докато супата е още гореща и сервирайте с украса от листенца магданоз или целина по желание.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ