Лесен ордьовър с раци и топено сирене
Топчета или хапки с рачешко, варени яйца, майонеза и топено сирене.
Необходими продукти:
- 250 грама топено сирене за мазане
- 4 варени яйца
- 4 скилидки чесън
- 150 грама майонеза
- 100 грама рулца от раци
- магданоз или копър
- няколко листа зеле или маруля
- маслини за украса по желание
Начин на приготвяне:
1. В купичка смесете топеното сирене с рендосаните варени яйца и намачканите скилидки чесън.
2. Добавете майонезата и разбъркайте хубаво. Приберете в хладилник да се стегне, ако сместа е течна.
3. В плоска чиния или върху дъска рендосайте на ситно рулцата от раци (става по-лесно когато са замразени).
4. Застелете чиния за ордьоври или поднос с няколко листа маруля.
5. С ръце оформяйте топчета от сиренената смес, овалвайте ги в настърганите рулца и подреждайте върху зеленината.
6. Най-отгоре поръсете с наситнен пресен магданоз или копър. Можете да украсите с маслини по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ