Лесен ордьовър с извара и топено сирене
Бързо предястие с млечни топчици от извара с масло, топено сирене и подправки.
Необходими продукти:
- 200 г извара
- 100 г масло
- 100 г топено сирене
- 1 червена чушка
- сол и черен пипер на вкус
- пресен кориандър или магданоз
Начин на приготвяне:
1. Разбийте изварата с миксер или я пюрирайте с пасатор.
2. Добавете топеното сирене и маслото, размекнато на стайна температура и пюрирайте или разбъркайте пак.
3. Добавете и подправките (без кориандъра) и потретете действието.
4. С две лъжици гребете от сместа и направете топчета. Можете да ги слагате индивидуално върху зелени пресни листенца или пък директно да ги поставяте в купа за ордьоври.
5. Измийте червената чушка, почистете я от стеблото и семките и нарежете на кръгчета. Украсете с тях всяко млечно топче.
6. Преди да поднесете ордьовъра, поръсете с настинен корандър.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ