Дип с извара и авокадо
Лесно | Порции 2-4
| Видяна: 2856
Разядка от извара с авокадо и магданоз - шегаджийско българско гуакамоле.
Необходими продукти:
- 400 г извара
- 2 плода авокадо
- връзка магданоз
- 3-4 скилидки чесън
- 1 с.л. студено пресован зехтин
- сол на вкус
- няколко капки лимонов сок
Начин на приготвяне:
1. Авокадото разполовете, махнете семката, обелете и намачкайте с вилица. Добавете лимоновия сок и разбъркайте.
2. Изварата намачкайте или претрийте през едра цедка. Смесете с авокадото, добавете наситнения магданоз, намачкания чесън, зехтина и сол на вкус. Разбъркайте.
3. Поднесете с тортила чипс, сухари, крекери или просто така - за боцкане като салата.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 20 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ