Лек ягодов чийзкейк
Обикновен чийзкейк, украсен с ягоди.
Необходими продукти:
- 200 г крема сиерне
- 110 мл мляко
- 4 яйчени жълтъка
- 70 мл масло
- 3.5 с.л. брашно
- 1.5 с.л. царевично нишесте
- 5 яйчени белтъка
- 130 мл захар
- ягоди
- сладко от ягоди
Начин на приготвяне:
1. Смесете млякото и крема сиренето и ги загрейте на водна баня, като бъркате непрекъснато.
2. Когато крема сиренето се разтопи, добавете маслото и бъркайте, докато сместа стане гладка.
3. Добавете яйчените жълтъци и разбъркайте.
4. Пресейте брашното и царевичното нишесте заедно и ги добавете при сместа с крема сиренето, като бъркате, докато стане хомогенно. Отстранете от огъня.
5. Разбийте яйчените белтъци с електрически миксер или разбийте на ръка, докато видите мехурчета.
6. Постепенно добавяйте захарта, като бъркате непрекъснато, докато се получат меки връхчета.
7. Изсипете яйчните белтъци в сместа с крема сиренето и бъркайте, докато получите хомогенна смес.
8. Изсипете готовата смес за чийзкейка в готовата основа във формата.
9. Сложете формата в тава с малко вода в нея и печете на 160-170 градуса, докато краищата се свият (45-60 минути)
10. Оставете чийзкейка да се охлади и украсете с пресни ягоди и ягодово сладко.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ